# The plane flew for 3 hours at a speed of 600 km / h, and then another 2 hours at a speed

December 30, 2020 | education

| **The plane flew for 3 hours at a speed of 600 km / h, and then another 2 hours at a speed of 689 km / h. How far did the blue light fly?**

1. First, let’s calculate what distance the plane flew in the first 3 hours. if it is known that all this time its speed was 600 km / h:

600 * 3 = 1800 km.

2. Now let’s determine which path the plane flew in the next two hours, if its speed was 689 km / h:

689 * 2 = 1378 km.

3. Adding two segments of the plane’s path, we get a common path. which the plane flew for all the time:

1800 + 1378 = 3178 km.

Answer: as a result, we got that the plane covered a distance of 3178 km over the entire time.